Vrienden van Kooman's Poppentheater

Stichting Vrienden van Kooman's Poppentheater

Doel van de stichting
Het doel van de Stichting Vrienden van Koomans Poppentheater (hierna: de Stichting) is het theater te ondersteunen in de breedste zin van het woord.

Projecten
Omdat Kooman’s Poppentheater geen structurele subsidie ontvangt, helpt de Stichting bij het aanvragen en verantwoorden van projectsubsidies op het gebied van cultuur of voor facilitaire zaken voor het theater. Zoals bijvoorbeeld aanvraag van projectsubsidies voor het project “Jubileumboek en dvd 50 jaar Kooman’s Poppentheater” of nieuwe geluidsapparatuur.

poppentheater stichting vrienden van
Vriend Voorstellingen

Ook voor kinderen die om (financiële) redenen het theater niet kunnen bezoeken, komt de Vriendenstichting in actie. Met de donaties van inmiddels 260 Vrienden van het theater, particulieren die het theater een warm hart toe dragen, wordt op deze manier vijf keer per jaar een voorstelling (mede) mogelijk gemaakt.

Scholen en instellingen kunnen een financiële bijdrage aanvragen via: stichting@koomanspoppentheater.nl

Dankzij de Vrienden is er de afgelopen jaren gespeeld voor scholen met slechthorende, autistische en moeilijk lerende kinderen, buurthuizen, pleeggezinnen van de Stichting Jeugdformaat, slechtziende kinderen, kindertehuizen, gezinnen bij de voedselbank, een kinderkamp voor kinderen met kanker en nog veel meer.

Ook Vriend worden?

Draagt u Koomans Poppentheater een warm hart toe en wilt u dat meer kinderen kunnen genieten van een voorstelling? U kunt al Vriend worden met een jaarlijkse bijdrage van minimaal € {{prices['price-contribution-friends'].priceamount}}.

Vrienden krijgen:

  • een rood Vriendenkussentje om op te zitten tijdens de voorstelling (hier kunt u om vragen wanneer u het theater bezoekt)
  • jaarlijks een Nieuwsbrief, waarin wij u op de hoogte houden van de activiteiten van het theater en de Stichting
  • een uitnodiging voor de jaarlijkse Vriendendag, waar u met andere Vrienden kunt genieten van een bijzondere voorstelling, met na afloop een kijkje achter de schermen en ter afsluiting een borrel
Algemeen

Culturele ANBI
De Stichting is door de belastingdienst erkend als Culturele ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) en is daarom geen erf- of schenkbelasting verschuldigd. Ook zijn giften aan de Stichting hierdoor onder bepaalde voorwaarden fiscaal aftrekbaar. Kijk op www.belastingdienst.nl voor meer informatie.

Fiscaal nummer: 807171542

Het bestuur van de Stichting bestaat uit: Frits Stouten (voorzitter), Niels de Lanoy Meijer (penningmeester), Sytske Geertsma (secretaris), Madeleen Reijnders (bestuurslid vriendenvoorstellingen) en Ellen Hal (bestuurslid).

Beloningsbeleid bestuursleden: onbezoldigd vrijwilliger

Meest recente jaarverslag en de financiële verantwoording:

Jaarverslag en financiële verantwoording (PDF)

Voor meer informatie of aanvragen voor een financiële bijdrage: stichting@koomanspoppentheater.nl

Vriend worden!

Wat bezoekers zeggen