NIEUW: Kooman’s Workshops

Voor kinderen
én volwassenenKinderfeestje Poppenatelier 8+

Op woensdag en zaterdag

van 15:30-17:00 uur

alleen in combinatie met voorstelling

Poppenatelier 8+

Kinderen van 8 jaar en ouder kunnen een uitgebreid kinderfeestje vieren! Na de voorstelling gaan we naar het poppenatelier boven het theater. Onder leiding van twee docenten maken alle kinderen 8+ een theaterpop met materialen uit de schatkamers van het theater. Een workshop duurt max. {{settings['time-workshop-duration-minutes']}} minuten minuten, inclusief eventueel cadeautjes uitpakken en zelf meegebrachte taart eten! Extra kosten voor de workshop zijn € {{prices['price-doll-making-workshop'].priceamount}} (max. 10 kinderen). Neem even contact op als u met meer kinderen wilt komen. Reserveren kan hier


Zomerweek 6+

Ook is er elk jaar een Zomerweek, waarin kinderen 4 dagen achter elkaar werken aan een project. Meer informatie? Stuur een mail aan ellen@koomanspoppentheater.nl De Zomerweek 2024 (15 t/m 18 juli) is vol! Aanmelden voor dit jaar is dus helaas niet meer mogelijk.In onze nieuwe workshopruimte kunnen ook volwassenen inspirerende cursussen volgen op het gebied van poppenspel.

Eerstvolgende 2-daagse workshop:
8 en 9 september 2024

Meer informatie: Theaterpoppen ontwerpen en maken

Workshop Poppenspel

Voor volwassenen geven we twee keer per jaar een tweedaagse workshop poppenspel. Elk najaar kan je meedoen aan de workshop ‘Theaterpoppen ontwerpen en maken’ en elk voorjaar aan de workshop ‘Theaterpoppen bewegen en spelen’.

Poppenspelers, verhalenvertellers, acteurs, leerkrachten en andere geïnteresseerden (met of zonder ervaring) maken zo direct kennis met 65 jaar ervaring van Kooman’s Poppentheater. Het cursusaanbod wordt ook gedeeld met de Nederlandse Vereniging voor het Poppenspel (NVP-Unima).

De eerstvolgende workshop ‘Theaterpoppen ontwerpen en maken’ vindt plaats op zaterdag 7 en zondag 8 september 2024. Aanmelden kan via het inschrijfformulier

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief via:


info@koomanspoppentheater.nl