Workshop Poppenspel

Theaterpoppen maken en tot leven brengen!


Wanneer
za 9 en zo 10 september 2023
van 10:00-16:30 uur

Wie
Poppenspelers, acteurs, docenten en andere geïnteresseerden

Waar
Kooman’s Poppentheater
Frankenstraat 66, Den Haag

Kosten
€ 300 pp incl. (2 dagen incl. materialen, lunch en eindborrel. Leden van NVP-Unima krijgen 10% korting.

Workshop poppenspel: theaterpoppen maken en tot leven brengen

Kooman’s Poppentheater, het oudste vaste poppentheater van Nederland, houdt de traditie van het ‘verfijnde’ handpoppenspel al 62 jaar hoog. In de workshop poppenspel voor volwassenen zal in twee dagen aandacht worden besteed aan verschillende aspecten van het handpoppenspel. Arjan Kooman, ruim 25 jaar theatermaker, deelt samen met zijn medewerkers de ervaring, kennis en de rijke geschiedenis van het theater.

Op dag 1 komt aan de orde: het maken van een theaterpop. Hoe ontstaat een pop? Voor welke techniek kies je (handpop, stokpop, klapbek)? Welk karakter krijgt je pop? Hoe past de pop in een voorstelling? Hoe breng je een pop tot leven? Hoe ontdek je tijdens het maken de mogelijkheden van bewegen? Welke rekwisieten kan je inzetten? We gebruiken materialen uit de schatkamers van het theater.

Op dag 2 gaan we aan de slag met het spelen in het theater: ‘de kast’. Wat zijn de mogelijkheden van een pop en wat zijn de beperkingen? Hoe laat je een pop opkomen, afgaan, lopen, zitten, etc.? Hoe verplaatst een pop zich op het toneel? Hoe bereik je interactie met andere poppen en met het publiek? Hoe kan je muziek en liedjes inzetten in een poppenspel? Welke stem past bij de pop?

Voor meer informatie en aanmelden, mail ons:


info@koomanspoppentheater.nl