KOOMAN'S POPPENARCHIEF

Wij delen met trots en plezier ons poppenarchief: van de beginjaren na de oorlog, de televisieuitzendingen met IJsco de IJsbeer, de opening van het eigen theater in 1960 en sindsdien de vele voorstellingen voor jong en oud. Het archief wordt regelmatig aangevuld met afbeeldingen en bijschriften.

Bach's Poppencabaret
  • 2022

De Nederlandse Bachvereniging bestond 100 jaar en nodigde ons uit om een familievoorstelling te maken, uiteraard op muziek van J.S. Bach. Deze gelegenheidsvoorstelling 'Bach's Poppencabaret' werd een weekend lang gespeeld in de kleinste en hoogste zaal van Tivoli-Vredenburg in Utrecht. Met 5 talentvolle musici van de Bachvereniging die live musiceerden bij de poppenscènes die Wasco de Wasbeer mocht aankondigen. Pieter Vrijman deed de regie. Het werd een muzikaal feest voor Wasco en de poppenspelers!

Kooman's Workshop- en vergaderruimte
  • 2021

Op de eerste etage van het poppentheater is tijdens de lockdown van 2021 een prachtige, creatieve ruimte gebouwd. De kamers en suite (50 m2) zijn getransformeerd tot een inspirerende plek die gebruikt wordt voor workshops en bovendien te huur is voor vergaderingen en presentaties. Honderd theaterpoppen uit de periode 1946-2000 zijn permanent tentoongesteld. Met dank aan Bureau Jacobine van Beurden, Gemeente Den Haag, M.A.O.C. Gravin van Bylandt Stichting, Prins Bernhard Cultuurfonds en Vrienden van Kooman's Poppentheater.