Workshop Poppenspel

Theaterpoppen maken en tot leven brengen!


Wanneer
za 23 en zo 24 maart 2024
za van 13:00-17:00 uur en zo van 10:00-16:30 uur

Wie
Poppenspelers, acteurs, docenten en andere geïnteresseerden

Waar
Kooman’s Poppentheater
Frankenstraat 66, Den Haag

Kosten
€ 250 pp incl. (2 dagen incl. entree, lunch op zondag en eindborrel.) Leden van NVP-Unima krijgen 10% korting.

Workshop poppenspel: theaterpoppen maken en tot leven brengen

Kooman’s Poppentheater, het oudste vaste poppentheater van Nederland, houdt de traditie van het ‘verfijnde’ handpoppenspel al 62 jaar hoog. In de workshop poppenspel voor volwassenen zal in twee dagen aandacht worden besteed aan verschillende aspecten van het handpoppenspel. Arjan Kooman, ruim 25 jaar theatermaker, deelt samen met zijn medewerkers de ervaring, kennis en de rijke geschiedenis van het theater.

Op dag 1 maken we eerst kennis met elkaar en bezoeken dan de kindervoorstelling 'De Apenbroodboom.' Na afloop gaan we achter de schermen: poppen en techniek bekijken en zelf proberen. Er volgt een korte uitleg en een opdracht voor dag 2.

Op dag 2 gaan we aan de slag met het spelen in het theater: 'de kast'. We spelen met bestaande of zelf meegebrachte poppen. Wat zijn de mogelijkheden van een pop en wat zijn de beperkingen? Hoe laat je een pop opkomen, afgaan, lopen, zitten, etc.? Hoe bereik je interactie met andere poppen en met het publiek? Gebruik van rekwisieten. Hoe kan je muziek en liedjes inzetten in een poppenspel? Welke stem past bij de pop?

Voor meer informatie en aanmelden, mail ons:


info@koomanspoppentheater.nl