Workshop Pop maken

Theaterpoppen ontwerpen en maken!Voor wie
Poppenspelers, acteurs, docenten en andere geïnteresseerden (18+)

Wanneer
za 7 en zo 8 september 2024
za van 10:00-16:30 uur

Waar
Kooman’s Poppentheater
Frankenstraat 66, Den Haag

Kosten
€ 300 pp (2 dagen incl. materialen, lunch en eindborrel)

Workshop: theaterpoppen ontwerpen en maken

Hoe ontstaat een handpop? Welk karakter krijgt je pop? Hoe ontdek je tijdens het maken de mogelijkheden van bewegen? In deze tweedaagse workshop gebruiken we materialen uit de schatkamers van het theater.

Kooman’s Poppentheater houdt de traditie van het ‘verfijnde’ handpoppenspel al 64 jaar hoog. Het eigen theater in Den Haag is het oudste poppentheater van Nederland. Arjan Kooman, bijna 30 jaar theatermaker, deelt samen met zijn medewerkers de ervaring, kennis en rijke geschiedenis van het theater.

Dag 1: ontwerp, koppen en handjes maken
We beginnen met een theoretisch deel aan de hand van poppen uit het theater. Daarna maken we zelf een dieren- of mensenkop van speciale klei. Vervolgens gaan we aan de slag met handjes of pootjes. ‘s Middags maken we opnieuw een kop, maar nu van schuimplastic en andere materialen.

Dag 2: schilderen, haren, staarten en jasjes
We beginnen met het beschilderen van koppen en handjes. Daarna gaan we op zoek naar geschikte stof en maken we het jasje / het lijf. Nadat de pop is voorzien van onderdelen zoals ogen, haren en staart onderzoeken we hoe we de pop kunnen laten bewegen in het theater. Aan het einde geven we een presentatie van alle poppen.

Meld je aan via het inschrijfformulier:


AANMELDEN